Vepřové plátky v tlakáči

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky libové vepřové plece
1 větší cibule
3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky koření Maďarský guláš
1 lžíce krémžské hořčice
sůl
3 lžičky polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji v tlakovém hrnci usmažíme na drobno nakrájenou cibuli dorůžova.

  2. Na ní krátce z obou stran orestujeme plátky masa, přidáme sůl, hořčici, koření a podlijeme horkou vodou.

  3. Maso dusíme 20 - 25 minut, do měkka.

  4. Vše zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody, provaříme a odstavíme. Na závěr dochutíme solí. Podáváme s vařenými těstovinami, nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!