Vepřová roláda pomodoro na tymiánu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg bůčkového ořezu ze žeber
10 dkg sušených rajčat (pomodoro cca 12-15 plátků)
1 delší klobása (čabajský točený, lečo klobása)
2 větší cibule
sůl
pepř
mletá paprika
6 snítek čerstvého tymiánu
vývar z kostí
režná nit

Postup přípravy receptu

  1. Plát bůčkového ořezu rozprostřeme, bohatě osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Na rozložený a okořeněný plát masa položíme dle chuti vybranou klobásu.

  2. Podél klobásy dáme po celé délce plátky sušených rajčat. Plát masa při každém částečném smotání proložíme dalšími plátky sušených rajčat (celkem tedy 3 samostatné řady rajčat).

  3. Vzniklou roládu motáme velmi pevně, jelikož nám nemá co vytékat, tak to jde velmi dobře. Převážeme režnou nití a její povrch také osolíme, opepříme a opaprikujeme.

  4. Roládu zprudka opečeme na oleji a přendáme do pekáče. Na výpeku z orestované rolády zesklovatíme na hrubší kusy nakrájené cibule, snítky čerstvého tymiánu a přidáme následně k roládě do pekáče.

  5. Podlijeme cca 4 dl vývaru z kostí a pečeme cca 2,5 hodiny na střední teplotu přiklopené.

  6. Z výpeku uděláme omáčku, do které propasírujeme ztmavlou vypečenou cibuli a snítky tymiánu, čímž nám vznikne krásně tmavá šťáva, kterou nastavíme vývarem a dohustíme trochou mouky rozmíchané ve vodě. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!