Vepřová játra se sušenými rajčaty, harissou a červenou paprikou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

600 g vepřových jater
180 g uzené slaniny
olej
1 PL ostré harissy
2-3 sušená rajčata v oleji
3-4 cherry rajčátka
1 červená paprika
2 šalotky
vývar na podlití
hladká mouka na zahuštění
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra pokrájíme na větší kousky. Šalotku i slaninu pokrájíme na kostičky. Rajčata (sušená, cherry rajčata) a papriku bez jádřinců pokrájíme na plátky.

  2. Pokrájenou slaninu a šalotky orestujeme na oleji, přidáme zprudka orestovat kousky jater, pokrájených na plátky. Opepříme.

  3. Podlijeme vývarem, přidáme harissu a plátky sušených rajčat. Dusíme do měkka (v tlakovém hrnci na cca 8-10 minut). Nakonec přidáme cherry rajčátka a papriky. Zakverláme mouku s vodou, vmícháme k játrům a zelenině.

  4. Povaříme ještě cca 10-12 minut. Podle podle potřeby osolíme a opepříme. Podáváme s knedlíkem nebo s rýží (bramborem apod.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!