Fenyklovo-mandlová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 polévkové lžíce olivového oleje
1 menší cibule
2 velké bulvy fenyklu (nebo 3 menší)
2 stroužky česneku
600 ml zeleninového vývaru
2 polévkové lžíce namletých mandlí
100 ml smetany 33%
sůl
pepř
kardamom

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme cibulku jen do zesklovatění. Pokrájíme fenykl na větší kusy (vlásky necháme na dozdobení) a přidáme k cibuli. Přidáme oloupaný česnek a přilijeme vývar.

  2. Přiklopíme a zvolna vaříme do změknutí fenyklu (cca 20 minut). Přidáme namleté mandle a vše rozmixujeme dohladka. Dokořeníme špetkou kardamomu a podle chuti solí a pepřem. Odstavíme a vmícháme smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!