Vepřové maso na hlívě ústřičné

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového masa
10 dkg hlívy
harissa
kari
cibule
olej
hladká mouka
voda
chilli pasta
sůl
pepř
0.5 l vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Cibulku oloupeme a nakrájíme na menší kousky, aby se vařením rozvařila a nebyla na skus cítit.

  2. Rozpálíme v hrnci olej, na který dáme osmahnout plátky vepřového masa. Poté maso vyjmeme z hrnce a necháme je na teplém místě.

  3. Hlívu ústřičnou opláchneme v teplé vodě a nakrájíme ji na nudličky, popřípadě na plátky. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, dáme na něj cibulku společně s houbami a smažíme do té doby, než houby pustí vodu.

  4. Do menšího hrnce vložíme tuto směs, přidáme již osmahnuté vepřové maso, přidáme harissu, pepř, sůl, chilli, kari, zalijeme vývarem, dusíme doměkka.

  5. Zhruba po 35 minutách dušení je maso hotové a následuje zahuštění omáčky. V hrníčku rozmícháme hladkou mouku společně s vodou a za stálého míchání vlijeme do omáčky, dokud nezhoustne, poté ještě provaříme. Dochutíme solí a pepřem, podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!