Hummus s dýní

Recepty, Pomazánky

Suroviny

2 hrsti nakrájené dýně Hokkaidó nebo máslové dýně
1 hrnek uvařené cizrny
1 lžíce tahini
1 lžíce oleje
1/2 lžičky mletého římského kmínu
citronová šťáva podle chuti
sůl
malý stroužek česneku
špetka chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Dýni očistíme, nakrájíme na kostičky (dýni Hokkaidó nemusíme loupat, ostatní druhy ano) a uvaříme v malém množství vody doměkka. Případně můžeme dýni upéct v troubě, sice to trvá déle, ale zvýrazní se její přirozená chuť.

  2. Zchladlou dýni rozmixujeme s cizrnou, tahini, olejem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, římským kmínem, chilli kořením a solí na hladkou pastu. Podle potřeby naředíme trochou vody.

  3. Hotový hummus podáváme jako pomazánku k pečivu, případně jako dip k čerstvé zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!