Kuřecí maso ve smetanové kari omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 větší cibule
2 mrkve
olej
4 kuřecí prsa
2 smetany
sůl
pepř
kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku na jemno nakrájíme a dáme ji restovat na rozpáleny olej. Po dvou minutách restovaní přidáme na jemno nakrájenou mrkev. Po 5 minutách přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, které předem osolíme a opepříme. Maso smažíme, dokud není bílé a měkké.

  2. Pak snížíme teplotu plotýnky na nejnižší stupeň a necháme maso společně s mrkví a cibulkou dusit, dokud nevytvoří svoji vlastni šťávu (můžeme přidat 1 dcl vody).

  3. Přidáme smetany, zamícháme a znova necháme dusit, dokud se omáčka nezačne vařit. Opět snížíme na nejnižší stupeň, zamícháme a přidáme 2 lžíce kari kořeni, čim se omáčka i zahustí. Vše zamícháme, necháme podusit cca 5-10 minut.

  4. Podáváme s rýži, pečenýni bramborami, hranolkami nebo bramborovými plackami (doporučuji).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!