Kuřecí maso ve smetanové kari omáčce
Recepty, Drůbeží masoPostup Kuřecí maso ve smetanové kari omáčce
Postup přípravy receptu
-
Cibulku na jemno nakrájíme a dáme ji restovat na rozpáleny olej. Po dvou minutách restovaní přidáme na jemno nakrájenou mrkev. Po 5 minutách přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, které předem osolíme a opepříme. Maso smažíme, dokud není bílé a měkké.
Pak snížíme teplotu plotýnky na nejnižší stupeň a necháme maso společně s mrkví a cibulkou dusit, dokud nevytvoří svoji vlastni šťávu (můžeme přidat 1 dcl vody).
Přidáme smetany, zamícháme a znova necháme dusit, dokud se omáčka nezačne vařit. Opět snížíme na nejnižší stupeň, zamícháme a přidáme 2 lžíce kari kořeni, čim se omáčka i zahustí. Vše zamícháme, necháme podusit cca 5-10 minut.
Podáváme s rýži, pečenýni bramborami, hranolkami nebo bramborovými plackami (doporučuji).