Vepřo, knedlo, zelo do ruky (br. placka, červená cibule a pečený bůček)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 červené cibule
3 lžíce balsamika
2 lžíce cukru
pepř
bramborové těsto
cca 500 g vepřového bůčku
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve okořeníme bůček. Osolíme, opepříme a pokmínujeme.

  2. Dáme do pekáčku s trochou oleje a podlijeme trochu vodou. Pečeme pod alobalem aspon hodinku a pak odkryté půl hodinky.

  3. Cibuli si nakrájíme na půl kolečka a orestujeme na troše oleji. Zakápneme balsamikovým octem a přisypeme cukr. Přidáme asi deci vody.

  4. Promícháme a dusíme na mírném plameni do odpaření tekutiny.

  5. Z bramborového těsta uděláme placky cca 10 cm v průměru, které na suché pánvi upečeme.

  6. Bůček jsem pokrájela na kousky a ještě v kastrůlku osmahla na sádle a dochutila solí a pepřem.

  7. Bramborovou placku plníme cibulí a masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!