Pohankové rizoto se slepicí

Recepty, Ostatní

Suroviny

1/2 hrnku pohanky lámanky = 100 g
1 hrnek (250 ml) slepičího vývaru
+ 100 ml vývaru pod maso
sůl, pepř a plná lžička sladké papriky
1 konzerva Bonduel Mexiko (kukuřice, hrášek s několika proužky červené papriky)
1 paprika (nejlépe červená)
1-2 jarní cibulky i s natí
kousek másla na podušení papriky
vařené maso ze slepice
(každý si dá tolik masa, jak masité rizoto-pohankoto chce mít, já dala maso z půlky slepice)
máslo nebo olej pod maso
sekaná petrželka
K podávání:
strouhaný sýr
kečup (nemusí být)
nakládané okurky
nebo pikantnější zeleninový salát (např. rajčatový)

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku přelijeme vařícím slepičím vývarem, který podle potřeby ještě trochu můžeme přisolit, do toho prolisujeme 1 stroužek česneku, přivedeme znovu do varu a pak odstavíme z plotýnky. Dáme do tepla (pod deku, do peřin apod.) nabobtnat asi na 15–20 minut.

  2. Mezitím podusíme na proužky nakrájenou papriku, ke které po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Kousky slepičího masa osmahneme s kořením na másle nebo oleji, přidáme slepičí vývar a drobně posekanou petrželku nebo jinou oblíbenou bylinku (bazalku aj.).

  3. Podušenou slepici, pohanku, proužky papriky a ostatní zeleninu (hrášek, kukuřici, proužky kapie), vše spojíme a dobře promícháme, podle potřeby dochutíme a prohřejeme. Servírujeme sypané sýrem, s kyselou okurkou nebo i zeleninovým salátem. Milovníci kečupu si rizoto z pohanky mohou – kromě posypání sýrem - ještě polít kečupem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!