Věnečky plněné masem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 g hladké mouky
50 g tuku
1 vejce
sůl
2 lžíce strouhaného sýra
asi 1,25 dl mléka
20 g droždí
zrnko cukru do kvásku

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmícháme s cukrem, vlahým mlékem a trochou mouky. Kvásek necháme vzejít. Do připravené mouky přidáme strouhaný sýr, vlahý tuk, kvásek, sůl a zaděláme těsto. Vykynuté těsto dáme na vál, rozdělíme na stejné díly a vyválíme na obdélníčky. Po celé délce nakrájíme proužky tak, že necháme větší část vcelku, na ni dáme náplň, pak stočíme, potřeme vajíčkem a proužky přehneme přes váleček, pro efekt můžeme každý proužek trochu stočit (pokroutit). Pak vytvarujeme věneček a konce spojíme.

  2. Náplň - podle chuti salám (šunka) nasekaný na drobno nebo uzené maso, či mleté maso orestované na cibuli a ochucené kořením.

  3. Potřeme vajíčkem, posypeme sezamem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova na 180 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!