Arašídové retro věnečky

Recepty, Cukroví

Suroviny

300 g hladké mouky
100 g cukru moučky
200 g másla
1 lžička prášku do pečiva
1 vejce
1 bílek na potření
Na posyp:
hrubý krystal (v Tescu hnědý sáček)
nahrubo nasekané nesolené arašidy

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme nelepivé těsto. Z těsta vyválíme postupně plát asi 4-5 mm silný a formičkou o průměru jaký chceme, vykrajujeme kolečka a ukládáme na plech vyložený papírem na pečení.

  2. Přímo na plechu menší formičkou vypíchneme středy koleček, a vytvoříme tak kroužky - věnečky. Věnečky potřeme je rozšlehaným bílkem a posypeme nasekanými arašídy a cukrem. Vykrájené středy koleček zapracujeme do kousku zbylého těsta a pokračujeme stejným způsobem až do jeho úplného spotřebování. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova.

  3. Hotové cukroví ukládáme vychladlé bez cukrování do vhodné uzavíratelné krabice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!