Věnečky s krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 ml vody
90 g Omegy (tuk)
špetka soli
140 g hladké mouky
4 vejce
Krém:
600 ml mléka
2 vanilkové pudinky
6 lžic cukru krystal
250 g másla
Poleva:
150 g moučkového cukru
3 lžíce horkého mléka
1 lžička citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uděláme krém. Uvaříme pudink z uvedených surovin a do uvařeného pudinku vmícháme nakrájené máslo. Za občasného promíchání necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Na směs přitiskneme kuchyňskou fólii a dáme do lednice vychladit (nejlépe přes noc). Vychlazenou směs ušleháme elektrickým šlehačem do hladkého krému, až budou věnečky upečené.

  2. Zapneme troubu na 200°C a plech vyložíme papírem na pečení nebo podložkou. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s tukem a vsypeme naráz všechnu mouku. Snížíme teplotu a za stálého míchání asi po 5 minutách vytvoříme těsto, které se přestane lepit na stěny a dno hrnce. Odstavíme, necháme mírně vystydnout a po jednom zapracujeme vařečkou všechna vejce. Těsto dáme do zdobícího sáčku s řezanou špičkou a nastříkáme na plech věnečky.

  3. Dáme do vyhřáté trouby na 10 minut, pak snížíme teplotu na 140°C a pečeme ještě 10 minut. Během celé doby pečení neotevíráme troubu. Věnečky po sundání z plechu ihned horké rozřízneme. Po vychladnutí nastříkáme na spodní části krém a přiklopíme lehce vršky.

  4. Do menší misky prosejeme cukr, přilijeme horké mléko a vařečkou utřeme polevu. Do hotové hladké polevy vmícháme citronovou šťávu a potřeme vršky věnečků. Necháme zaschnout pár minut a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!