Velikonoční dort Neapol

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

3 pytlíčky želatiny na aspik
100 g strouhaného Parmazánu
Kunovjanka
6 vařených vajec
1 konzerva malá kukuřice
100 g slaniny
100 g šunky
100 g cihly (sýr)
2 větší kyselé okurky
1 malá konzerva hrášku mrkve a kukuřice
1 malý protlak
sušený česnek cca 1/2 kávové lžičky
oregano
1 majonéza
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ze dvou pytlíků na aspik smíchaných s půl litrem teplé vody, parmazánu, majonézy, láku z kunovjanky a špetkou soli a pepře zalijeme zeleninu, vejce, sýr a salám naskládané dle fantazie.

  2. Necháme cca dvacet minut zatuhnout v lednici, mezitím z třetího pytlíku smíchaného s 250 ml. vody, protlakem, oreganem, česnekem a špetkou soli a pepře aspik dolejeme.

  3. Dáme ztuhnout do lednice.

  4. Zeleninku si můžeme zvolit jakou chceme dle chuti. Vznikne krásný dvoubarevný aspik.

  5. Můžeme želatiny i mramorovat nebo vrstvy střídat několikrát po sobě, variací je mnoho, záleží na fantazii.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!