Velikonoční dort Neapol
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 3 pytlíčky želatiny na aspik
- 100 g strouhaného Parmazánu
- Kunovjanka
- 6 vařených vajec
- 1 konzerva malá kukuřice
- 100 g slaniny
- 100 g šunky
- 100 g cihly (sýr)
- 2 větší kyselé okurky
- 1 malá konzerva hrášku mrkve a kukuřice
- 1 malý protlak
- sušený česnek cca 1/2 kávové lžičky
- oregano
- 1 majonéza
- sůl
- pepř
Postup Velikonoční dort Neapol
Postup přípravy receptu
-
Ze dvou pytlíků na aspik smíchaných s půl litrem teplé vody, parmazánu, majonézy, láku z kunovjanky a špetkou soli a pepře zalijeme zeleninu, vejce, sýr a salám naskládané dle fantazie.
Necháme cca dvacet minut zatuhnout v lednici, mezitím z třetího pytlíku smíchaného s 250 ml. vody, protlakem, oreganem, česnekem a špetkou soli a pepře aspik dolejeme.
Dáme ztuhnout do lednice.
Zeleninku si můžeme zvolit jakou chceme dle chuti. Vznikne krásný dvoubarevný aspik.
Můžeme želatiny i mramorovat nebo vrstvy střídat několikrát po sobě, variací je mnoho, záleží na fantazii.