Pipi kousky v nadýchané sýrové omeletě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 ks kuřecích řízků z prsíček (možno i stehenních)
country koření (nebo jiné oblíbené)
olej
3 vejce
100-150 ml bílého vína
150 g tvrdého sýra (najemno nastrouhaného, nejlépe ementálu)
hrstička strouhanky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na rarášky, dáme do uzavíratelné nádoby, posypeme kořením, zakapeme olejem, promícháme a dáme odležet do lednice.

  2. Před vlastní přípravou maso necháme asi hodinu při pokojové teplotě, poté na teflonové pánvi rozehřejeme olej a vyskládáme na ni kuřecí kousky jeden vedle druhého.

  3. Necháme asi 5 minut opékat na středním žáru a mezitím připravíme těstíčko: vejce rozšleháme spolu s vínem, přidáme sýr a tolik strouhanky, aby vznikla směs o něco hustější, než palačinkové těsto. Podle chuti osolíme a směsí zalijeme maso na pánvi.

  4. Snížíme teplotu a pod poklicí smažíme, až povrch začne tuhnout. Nyní celou omeletu otočíme (nejlépe pomocí velkého talíře, který položíme na pánev, otočíme a omeletu pak z talíře přesuneme zpět).

  5. Dopečeme dozlatova i po druhé straně. Hotovou omeletu nakrájíme na porce a podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!