Pipi kousky v nadýchané sýrové omeletě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 ks kuřecích řízků z prsíček (možno i stehenních)
- country koření (nebo jiné oblíbené)
- olej
- 3 vejce
- 100-150 ml bílého vína
- 150 g tvrdého sýra (najemno nastrouhaného, nejlépe ementálu)
- hrstička strouhanky
- sůl
Postup Pipi kousky v nadýchané sýrové omeletě
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na rarášky, dáme do uzavíratelné nádoby, posypeme kořením, zakapeme olejem, promícháme a dáme odležet do lednice.
Před vlastní přípravou maso necháme asi hodinu při pokojové teplotě, poté na teflonové pánvi rozehřejeme olej a vyskládáme na ni kuřecí kousky jeden vedle druhého.
Necháme asi 5 minut opékat na středním žáru a mezitím připravíme těstíčko: vejce rozšleháme spolu s vínem, přidáme sýr a tolik strouhanky, aby vznikla směs o něco hustější, než palačinkové těsto. Podle chuti osolíme a směsí zalijeme maso na pánvi.
Snížíme teplotu a pod poklicí smažíme, až povrch začne tuhnout. Nyní celou omeletu otočíme (nejlépe pomocí velkého talíře, který položíme na pánev, otočíme a omeletu pak z talíře přesuneme zpět).
Dopečeme dozlatova i po druhé straně. Hotovou omeletu nakrájíme na porce a podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.