Máslové sušenky - rychlé

Recepty, Cukroví

Suroviny

•60 g másla
•80 g moučkového cukru
•70 g hladké mouky
•2 bílky
•špetka soli
nebo:
(zvážit bílky a dát stejné množství ostatních surovin,...samozřejmě s výjimkou soli!)

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo umícháme s cukrem a spojíme s moukou a bílky (bílky opravdu nešleháme). Vymícháme hladké, řídké těsto.

  2. Na papír na pečení nanášíme lžící nebo cukrářským sáčkem kopičky dál od sebe – těsto se rozteče. Pečeme při 160°C asi 8 minut, do momentu kdy okraje začínají zlátnout.

  3. Cukroví příjemně voní po másle a je jedlé (příjemně chrumkavé) i hned ihned po upečení a v suchém prostředí vydrží v tomto stavu i několik dnů.

  4. Poznámka: Pokud máme dost košíčků na mufiny, můžeme je použít a máme pak jednu sušenku jako druhou, třetí, čtvrtou. Můžeme také tvořit tyčky - těsto stříkáme sáčkem do skladů harmoniky udělané z papíru na pečení


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!