Uzené karbanátky se zelím

Recepty, Ostatní

Suroviny

300 g vařeného uzeného masa (já použila z žeber)
300 g hlávkového bílého zelí
200 g tvrdého sýru
1 větší cibule
2 stroužky česneku
2 vejce
hrst nasekané petrželky
libeček
1 polévková lžíce uzené sladké papriky
strouhanka
sůl
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zeskovatíme najemno nakrájenou cibuli, ke konci přidáme posekaný česnek a najemno nakrájené zelí. Orestujeme, osolíme a podlijeme trochou vody.

  2. Necháme uvařit doměkka, slijeme a dáme zchladnout.

  3. Uzené maso najemno nakrájíme, přidáme zelí, bylinky, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr, papriku, podle potřeby osolíme a zahustíme strouhankou.

  4. Ze vzniklé směsi tvoříme karbanátky, které zvolna smažíme na oleji.

  5. Já jsem některé obalila ve strouhance a některé ne. Jde to oběma způsoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!