Hráškový salát se slaninou

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g mraženého hrášku
150 g anglické slaniny
1 malá červená cibule
kousek červené papriky
kousek okurky
50 g suchých těstovin
2 lžíce majonézy
1 lžíce limetkové šťávy
špetka soli
chilli papričku nebo olej
čerstvě mletý pepř
50 g čedaru na dokončení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve dáme vařit těstoviny podle návodu na obalu (použila jsem malé 3 minutové vrtulky). Hrášek vysypeme na sítko, prolijeme horkou vodou a necháme okapat. Slaninu opražíme na suché pánvi nebo v Mvt a necháme stranou.

  2. Okurku i papriku omyjeme, zbavíme semen a drobně nakrájíme. Spolu s nasekanou cibulí vše dáme do větší mísy. V malé mističce smícháme vidličkou majonézu, limetkovou šťávu, pepř a dle potřeby sůl. Přidáme do mísy i okapané těstoviny, podle chuti zastříkneme chilli olejem a vše promícháme.

  3. Servírujeme v misce nebo na talířku posypané nastrouhaným čedarem a opraženou slaninou. Salát je vhodný i jako příloha k různě upravenému masu nebo rybám, těstoviny lze nahradit kuskusem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!