Zeleninový salát s brokolicí a vejci

Recepty, Saláty

Suroviny

1 brokolice
1 salátová okurka
1 svazek ředkviček
1 větší barevná paprika
1 balení cherry rajčátek nebo rajčata (cca 250 gramů)
4 vejce
sůl dle chuti
pepř mletý dle chuti
Dresing:
100 g majonézy
20 g kečupu
30 g hořčice plnotučné
lák z okurek nebo feferonek

Postup přípravy receptu

  1. Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme na páře nebo v osolené vodě na skus. Scedíme, necháme zchladnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a oloupeme.

  2. Očištěnou chlazenou zeleninu pokrájíme dle chuti na plátky, nudličky... a dáme do mísy, kam přidáme i na menší kusy pokrájenou zchladlou brokolici a vejce. Dle chuti osolíme, opepříme a rozdělíme do misek nebo necháme ve větší míse, ze které si každý dle chuti nandá sám.

  3. Salát pokapeme dresinkem, umíchaným z majonézy, kečupu a hořčice, který jsme dle potřeby naředili lákem z okurek nebo feferonek. Kdo chce odlehčenější verzi, nahradí z části nebo zcela majonézu zakysanou smetanou. Pokud chceme dresing kyselejší, vynecháme kečup a dresing uděláme jen hořčicový, chceme-li pikantnější, použijeme hořčici dijonskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!