Uzená vejce

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

50 g uzeného masa nebo dobře vyuzené slaniny
máslo dle potřeby
50 g uzeného sýru
2 vejce
uzená paprika dle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V malé nepřilnavé pánvi osmažíme na kousku másla drobně pokrájené uzené maso nebo slaninu. Pokud máme maso či slaninu tučnější, není máslo nutné.

  2. K uzenému masu nasypeme na kostičky pokrájený sýr, na který rozklepneme dvě čerstvá vejce, dle slanosti sýru a masa osolíme a lehce zaprášíme uzenou paprikou. Chceme-li, můžeme vejce na pánev nalít rozšlehaná, jako na omeletu.

  3. Vejce necháme na ne příliš prudkém ohni srazit do požadované konzistence, pomoci si můžeme krátkým zaklopením pokličkou. My nejradši taková, kdy bílek zbělá a žloutky zůstanou krémové.

  4. Podáváme s čerstvým pečivem či chlebem, oblohou z čerstvé zeleniny či zeleninovým salátem...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!