Utopené karbanátky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Karbanátky:
1 kg mletého masa mix
2 vejce
2 cibule
strouhanka
sůl
koření do mletých mas
bylinky
tuk na smaření
Nálev:
0,25 l octa
0,75 l vody
50 g Deko
3 cibule
chilli papričky

Postup přípravy receptu

  1. Z masa a ostatních přísad uděláne karbanátky. Usmažíme je a necháme vychladnout.

  2. Mezitím svaříme vodu s octem, přidáme Deko a čili papričky (počet dle chuti) a povaříme. Také necháme vychladnout.

  3. Cibuli nakrájíme na měsíčky.

  4. Do uzavíratelné nádoby naskládáme vrstvu cibule, na ní karbanátky, zase cibuli, karbanátky, cibuli.

  5. Zalijeme nálevem tak, aby byly všechny karbanátky potopené. Uzavřeme a necháme 3 dny uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!