Krkovičkový plátek s restovanou zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky krkovice
sůl
pepř
mletá sladká paprika
5 stroužků česneku
olej na pánev
1/2 mladé cukety
2 mrkve
1 velká cibule
3 žampiony
cherry rajčátka
2 stroužky česneku
1 polévková lžíce másla
bazalka
tymián
sůl
pepř
worchester

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a potřeme utřeným česnekem. Dáme do ledničky alespoň na 1-2 hodiny uležet.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa na něm opečeme doměkka a dozlatova. Maso z pánve vyjmeme, výpeček zjemníme máslem a vložíme na půl kolečka nakrájenou mrkev, cuketu, cibuli a na plátky nakrájené žampiony, promícháme.

  3. Počkáme, až zelenina pustí šťávu, osolíme a opepříme ji, pak vložíme plátky česneku a nakonec rozkrojená rajčátka, větvičku tymiánu a několik plátků bazalky.

  4. Zakápneme worchesterem a restujeme, dokud se všechna šťáva nevydusí a dokud nebude zelenina měkká a nahnědlá. Dochutíme podle své chuti. Nakonec do pánve vrátíme opečené plátky masa, prohřejeme je a odstavíme z ohně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!