Ukrajinský boršč s fazolemi

Recepty, Polévky

Suroviny

vepřové maso s kostí
hovězí maso může být i s kostí
červená řepa
velké červené fazole
cibule
brambory
nové koření
bobkový list
peř
sůl
kysaná smetana
sladká smetana

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme do měkka fazole a červenou řepu (já ji nikdy neuvařím, aby mi zůstala červená barva, tak používám zavařenou řepu bez nálevu).

  2. Z masa s kostí, bobkového listu a nového koření uděláme vývar.

  3. Jak je hotový, do vývaru dáme uvařit brambory, mezitím obereme maso a orestujeme cibulku. Jak jsou brambory uvařené, přidáme cibulku, fazole, řepu, osolíme, malinko pepře a dochutíme kysanou smetanou (může být i jogurt) a sladkou smetanou, aby se chutě vyrovnaly.

  4. Množství neuvádím, babička ho vždy vaří od oka, tak i já. Takže si každý přidá surovin dle chuti:).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!