Bramborový salát s cibulkami a pečenou makrelou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

500 g menších salátových brambor uvařených ve slupce
1 sklenka sterilovaných cibulek
2 - 3 jarní cibulky
čerstvý kopr (kdo ho nemá rád, může vynechat)
2 PL majonézy
2 PL zakysané smetany
1 PL mléka nebo smetany na vaření
1 - 2 KL dijónské hořčice
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Dále 2 vyfiletované makrely
olej
máslo na opečení
pepř (možno použít citrónový)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory i se slupkou, pokud mají pěknou, nakrájíme na kolečka a opečeme na pánvi nebo v troubě na plechu. Vyjmeme na papírovou utěrku a odsajeme přebytečný tuk. Po částečném zchladnutí je vložíme do misky, přidáme cibulky bez nálevu, pokrájené jarní cibulky i s natí, posekaný kopr a osolíme.

  2. Z majonézy, zakysané smetany, mléka, hořčice a čerstvě namletého pepře vymícháme hladkou zálivku, s kterou spojíme salát. Promícháme a vložíme do lednice.

  3. Makrelu pouze osolíme a zlehka opepříme, sama o sobě má výraznou chuť. Na pánvi rozpálíme olej s máslem a vložíme filety nejprve kůží dolů. Filety přidržíme, aby se nám nezkroutily. Otočíme a opečeme z druhé strany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!