Tykvový prívarok s rajčaty

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

500 g tykve (ne cuketa)
4 rajčata (může být i konzerva)
1 cibule
olej
1 dl mléka (může být i smetana)
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Očistenú tekvicu nastrúhame na hrubé rezance (skôr hranolčeky), paradajky narežeme na kocky.

  2. Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme tekvicu a paradajky, osolíme, okoreníme a dusíme 10 min.

  3. V mlieku rozhabarkujeme múku, vlejeme do zeleniny a ešte 10 min pomaly varíme.

  4. Dochutíme cukrom a octom na príjemnú sladkokyslú chuť a sekaným kôprom. Podávame s akýmikoľvek fašírkami a zemiakmi, príp. len chlebíkom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!