Pečenáče z cukety

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 kg cuket
trochu soli
trochu pepře
1-2 sardinky okapané z oleje
trochu majoránky
1 vejce
3 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce Solamylu
4 lžíce ovesných vloček
strouhanka
Nálev:
1 l vody
200 ml vinného červeného octu dala jsem BZENECKY
10 kuliček pepře
1 bobkový list
6 kuliček nového koření
4 kuličky jalovce
4 hřebíčky
sůl
cukr podle chuti
přidat koření podle chuti (grilovacího koření...)

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin uvaříme nálev a necháme vychladnout.

  2. Cukety oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jadřince a na jemno nastrouháme. Osolíme a necháme odstát, aby se cuketa odvodnila. Vytlačíme přebytečnou vodu, přidáme pepř, sardinky a majoránku. Pak přimícháme vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, mouku, strouhanku, solamyl, ovesné vločky a umícháme tužší směs. Pokud je řídká, zahustíme ještě moukou nebo strouhankou.

  3. Tvarujeme malé kuličky nebo špalíčky, obalíme ve strouhance a na oleji prudce opečeme dozlatova.

  4. Necháme vychladnout, klademe do sklenic a proložíme kolečky cibule. Zalijeme studeným nálevem.

  5. Ještě jsem přidělala 1/2 nálevu. Nechat min 3 dny uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!