Tykvové kari s kuskusem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g tykve
1 cibule
3 lžičky kari
2 lžičky mleté papriky
400 ml zeleninového vývaru
1 lžíce hladké mouky
petrželová nať
olej
pepř
sůl
Kuskus:
250 g kuskusu
1 lžíce oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme kari a papriku a necháme za stáleho miešania speniť.

  2. Vložíme na malé kocky nakrájanú tekvicu, osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Varíme do polomäkka.

  3. Zahustíme v troche vody rozmiešanou múkou. Povaríme.

  4. Kuskus premiešame s olejom a trochou soli a zalejeme vriacou vodou asi 1,5 cm nad povrch. Zakryté necháme postáť 10 minút.

  5. Tekvicu podávame s kuskusom posypanú sekanou vňaťou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!