Rakouský makovec bez mouky

Recepty, Moučníky

Suroviny

125 g másla
125 g cukru krupice
200 g máku (mletého)
4 vejce (velká)
1 limetka
1/2 hrnku cukru moučka (na polevu)

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme nebo vyšleháme s cukrem, přidáváme žloutky po jednom a dobře vmícháme.

  2. Přidáme nastrouhanou kůru z limetky a mletý mák a opět dobře promícháme.

  3. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků, nalijeme do dortové formy (22-24 cm) a pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.

  4. Vychladlý makovec potřeme polevou, kterou připravíme smícháním šťávy z limetky a půl hrnku moučkového cukru - ten do šťávy sypeme postupně, dokud není poleva lesklá, hustá, ale stále tekutá.

  5. Polevu necháme zcela zaschnout (v lednici je to raz dva) a krájíme a jíme a krájíme a jíme - to jde nejrychleji.:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!