Tykvové pampúšiky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g tykve (očištěné)
3 vejce
150 g celozrnné pšeničné mouky
3 lžíce strouhaného parmezánu
špetka soli
Na podávaní:
jogurt
skořice
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu nakrájame na kocky na 2-3 lyžiciach vody podusíme 10 min. Potom tekvicu najemno rozmixujeme.

  2. Pridáme múku, strúhaný syr, 1 celé vajce a 2 žĺtky. Jemne osolíme štipkou soli.

  3. Nakoniec vmiešame sneh z 2 bielkov.

  4. Dvoma lyžicami vkladáme cesto do horúceho oleja a tvoríme pampúšiky. Vyprážame ich dozlata z oboch strán.

  5. Jogurt zmiešame so škoricou.

  6. Podávame ešte horúce pampúšiky so škoricovým jogurtom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!