Tvarůžkovo-tvarohová pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 balení olomouckých tvarůžků (100-125 g)
250 g měkkého tvarohu
80 g změklého másla
smetana na vaření dle potřeby - na zředění
1 svazek jarní cibulky
chilli paprička - není nutná
sůl
Dále dle chuti:
drcený kmín, paprika...

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo vymícháme s nastrouhanými nebo rozmačkanými tvarůžky a chilli papričkou, chceme-li pomazánku ostřejší, a nakonec i s tvarohem. Dle potřeby (požadované hustoty) můžeme pomazánku naředit smetanou (mlékem).

  2. Pak do pomazánky přisypeme drobně pokrájené cibulky i s částí zelené natě. Pomazánku dle chuti dosolíme, je-li třeba. Pozor na slanost tvarůžků.

  3. Jako obměnu můžeme do pomazánky přidat drcený kmín nebo čerstvou červenou papriku. Vše dle vlastní chuti.

  4. Podáváme s čerstvým pečivem či chlebem, vychlazeným mlékem nebo pivem. Výborné i s bramborem vařeným na loupačku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!