Karamelizované vepřové kostky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové plece
200 g italského suchého salámu
3 lžíce krystalového cukru
3 lžíve sójové omáčky
300 ml masového vývaru
4 neoloupané stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a společně s drobně nakrájeným salámem opečeme na oleji ze všech stran dozlatova (nejlépe na teflovovém povrchu). Přisypeme cukr a mícháme, až začne karamelizovat.

  2. Přidáme sójovou omáčku a neoloupaný česnek, zalijeme vývarem a přendáme do trouby, rozehřáté na 200°C.

  3. Pečeme asi hodinu, potom šťávu zahustíme moukou, rozšlehanou ve vodě, vrátíme do trouby a 15 minut provaříme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!