Rýžový salát s tofu

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

60 g rýže (natural, basmati, dlouhozrnná apod.)
150 – 200 g libovolné zeleniny:
50 g čínské zelí
50 g rajčata
20 g čerstvá paprika
20 g okurka
20 g ředkvičky
20 g kedlubna
20 g cuketa apod
100 g lahůdkového tofu (lze použít i natural, uzené apod.)
Pažitka
Bylinky:
bazalka
oregáno
ocet balsamico

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme do poloměkka (al dente) nebo aby byla sypká. Dáme vychladnout. Lze také použít už vychlazenou rýži, která nám zbyla např. z předchozího dne.

  2. Zeleninu pokrájíme nebo nastrouháme a smícháme v salátové míse, tofu pokrájíme na kostičky a přidáme.

  3. Na závěr promícháme s vychladlou rýží a dochutíme octem balsamico a bylinkami. Dáme vychladit. Podáváme jako osvěžující letní oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!