Bylinková kuřecí játra na česneku s olivami
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 gr kuřecích jater
- 3 stroužky česneku
- 1 balíček zelených oliv s papričkou
- 1 zakysaná smetana bylinky a česnek (ochucená)
- 1 střední cibule
- 2 PL hladké mouky
- sůl
- pepř
- olej
- pažitka
Postup Bylinková kuřecí játra na česneku s olivami
Postup přípravy receptu
-
Cibulku a česnek si nakrájíme na jemno a dáme na olej orestovat dozlatova. Na cibulku přidáme nakrájené olivy a trošku osmahneme.
Přidáme na drobno nakrájenou pažitku, nakrájená drůbeží játra, opepříme, podlijeme vodou a cca 20 minut dusíme do měkka. Pak játra osolíme.
Kysanou smetanu trošku zředíme mlékem, přidáme 2 polévkové lžíce hladké mouky, rozmícháme a touto záklechtkou zahustíme, ale ne moc.