Bylinková kuřecí játra na česneku s olivami

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 gr kuřecích jater
3 stroužky česneku
1 balíček zelených oliv s papričkou
1 zakysaná smetana bylinky a česnek (ochucená)
1 střední cibule
2 PL hladké mouky
sůl
pepř
olej
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku a česnek si nakrájíme na jemno a dáme na olej orestovat dozlatova. Na cibulku přidáme nakrájené olivy a trošku osmahneme.

  2. Přidáme na drobno nakrájenou pažitku, nakrájená drůbeží játra, opepříme, podlijeme vodou a cca 20 minut dusíme do měkka. Pak játra osolíme.

  3. Kysanou smetanu trošku zředíme mlékem, přidáme 2 polévkové lžíce hladké mouky, rozmícháme a touto záklechtkou zahustíme, ale ne moc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!