Tvarohový koláč s malinovou omáčkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
100 g krupicového cukru
150 g hladké mouky
1/2 sáčku kypřícího prášku
1 vejce
100 g másla (změklého)
strouhaná kůra z 1/2 citronu
Náplň:
160 g másla
425 ml mléka
500 g měkkého tvarohu
2-3 vejce
1 sáček vanilkového pudinku
1 lžíce rumu
175 g krupicového cukru
Na malinovou omáčku:
250 g malin
65 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto rychle zpracujeme a zabalené v potravinářské fólii necháme alespoň půl hodiny odležet.

  2. Připravíme náplň – máslo rozpustíme a smícháme s mlékem. Tvaroh, vejce, pudink, rum a cukr smícháme dohromady a nakonec přilijeme mléko s máslem. Prošleháme, aby se suroviny spojily.

  3. Troubu předehřejeme na 150°C. Dno dortové formy o průměru asi 30 cm vyložíme pečicím papírem. Těstem vyložíme dno (tloušťka těsta by měla být asi 4 mm). Vlijeme náplň a pečeme 45 minut (jelikož se mi zdál koláč ještě syrový, pekla jsem ho něco málo přes hodinu). Koláč necháme vychladnout ve formě.

  4. Na malinovou omáčku vaříme 15 minut maliny s cukrem, které podlijeme trochou vody. Poté scedíme a ještě svaříme do hustší konzistence. Já jsem k podávání použila našlehanou smetanu, do které jsem přimíchala rozpuštěnou čokoládu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!