Houbový burger
Recepty, HoubySuroviny
- 2 hamburgerové housky
- 2 velké klobouky hřibů (suchohřib, polní žampion, bedla...)
- 1 rajče
- 1/4 lusku červené papriky
- ledový salát (čínské zelí, lolo, rukola...)
- Marináda:
- 4 PL olivového oleje extra virgin
- 4 PL citrónové šťávy
- 2-4 prolisované stroužky česneku
- sůl
- pepř
Postup Houbový burger
Postup přípravy receptu
-
Z výše uvedených surovin připravíme marinádu, do ní naložíme houbové klobouky a necháme 2 hod. odležet. Houby dáme na plech (do zapékací mísy nebo pekáčku) a vložíme do trouby rozpálené na 200°C. Pečeme 10 min., otočíme a pečeme dalších 10 min. Upečenou houbu vložíme do housky a obložíme zeleninou, klidně i jinou než je tu uvedeno např. cibulí nebo pórkem. Ihned podáváme. Dobrou chuť.