Zdobení čokoládovou polevou

Recepty, Zdobení

Suroviny

základní poleva: (na menší plech cca 25x30cm, na větší plech množství zdvojnásobíme)
100 g čokolády
50 g ztuženého tuku (IVA Omega)
(čokoláda může být jak na vaření tak normální (i zbytky vánočních či velikonočních figurek)
na zdobení:
tuhá čokoládová poleva (hořká)
tuhá čokoládová poleva (mléčná)
tuhá čokoládová poleva (bílá)
záleží na vaší volbě barevné kombinace

Postup přípravy receptu

  1. Základní polevu připravíme rozehřátím čokolády a tuku ve vodní lázni a důkladně promícháme do hladkého krému. (pro začátečníky: misku s čokoládou dáme do kastrůlku s trochou vody, vodu přivedeme k mírnému varu a čokoládu s tukem v nahřáté misce pomalu rozpustíme).

  2. Pevné čokoládové polevy také rozehřejeme ve vodní lázni, ideální je postavit je přímo do kastrůlku s horkou vodou vedle misky se základní polevou. Na sáčku odstřihneme roh, aby vznikl malý otvor.

  3. Na vychladlý korpus naneseme základní polevu.

  4. Základní polevu rozetřeme po celé ploše.

  5. Zdobící polevou vytvoříme rovnoběžné čáry v pravidelných rozestupech (šíře je libovolná).

  6. Špejlí či špičkou nože přejedeme kolmo přes namalované čáry v pravidelných rozestupech.

  7. Pokud budeme směr přejíždění špejlí střídat, získáme nový vzor.

  8. Barvy polevy na zdobení můžeme kombinovat podle fantazie.

  9. Volbou stejného směru přejíždění špejlí máme opět další variantu, při střídání směru je zdobení opět jiné. více na fotopostupu


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!