Tvarohový jahelník s borůvkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

240 g jahel
1 l mléka
4 vejce
200 g cukru
120 g másla
1 vanilkový cukr
1 vanička polotučného tvarohu
1/2 kypřicího prášku
velká hrst borůvek (nebo jiné ovoce)

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly nasypeme do hrnce, zalijeme mlékem, průběžně mícháme a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.

  2. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v sníh. Žloutky s cukry a máslem vyšleháme do pěny, zašleháme tvaroh, jáhlovou kaši, kypřící prášek a nakonec opatrně sníh z bílků.

  3. Těsto vylijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem (nebo vymazaný pekáč máslem a vysypaný strouhankou). Posypeme rovnoměrně ovocem. Pekla jsem v elektrické troubě při 170cm cca 40 minut do zčervenání.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!