Ježci - povidlové buchty

Recepty, Zdobení

Suroviny

150 ml mléka
70 ml oleje
1 vejce
350 g polohrubé mouky
35 g cukru
sůl
1,5 kl sušených kvasnic
povidla
olej na potření
rozinky jako oči

Postup přípravy receptu

  1. Všechno dáme do misky, mléko teplé a vymícháme těsto. Dáme na teplé místo a necháme pod utěrkou kynout.

  2. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, propracujeme rukama. Rozdělíme na osm stejných dílků. Každý dílek prsty lehce roztáhneme, pomocí dvou lžiček dáme na každý kus povidla. Zabalíme jako buchty.

  3. Na každé buchtě rukama vytvarujeme čumáček, jako oči dáme rozinky.

  4. Nůžkama nastřiháme bodlinky a na plechu vyloženém pečícím papírem necháme cca 15 minut kynout.

  5. Před vložením do trouby potřeme olejem.

  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C cca 20 minut. Upečené potřeme olejem a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!