Cupcakes banán + Paříž

Recepty, Moučníky

Suroviny

Pařížská šlehačka:
250 ml smetany ke šlehání
30 g cukru krupice
30 g holandského kakaa
Cupcaky:
50 g holandského kakaa
240 ml vroucí vody
175 g hladké mouky
2 lžičky kypřícího prášku
špetka soli
113 g změklého másla
100 g cukru krupice
2 celá vejce
2 lžičky vanilkového extraktu
větší banán (nebo dva malé)

Postup přípravy receptu

  1. Den předem připravit pařížskou šlehačku. Smetanu svařit s kakaem a cukrem, nechat vychladnout a na noc šoupnout do ledničky.

  2. Cupcaky: Vroucí vodou zalít kakao, vymíchat do hladké pasty. Máslo s cukrem vyšlehat do pěny, přidat vejce, extrakt a prosátou směs mouky, prášku a soli. Nakonec přimíchat zchladlou kakaovou hmotu.

  3. Ve formě na muffiny vyloženou košíčky na pečení (plnit jen do 3/4) péct na 190°C cca 15-20 minut. Po úplném vychladnutí (odležení) lehce vydlabat vršek každého cupcaku a naplnit ho banánem (rozmačkaným vidličkou).

  4. Před podáváním vyšlehat pařížskou šlehačku a zdobícím sáčkem aplikovat čepičku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!