Tvarohový dort na vločkách

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
1,5 hrnku ovesných vloček (jemných)
80 g mletých lískových ořechů (nebo také mandlí, vlašáků atd.)
20 g klíčků (sušených)
3 lžíce hnědého cukru
100 g másla (rozpuštěného)
Náplň:
2,5-3 měkké tvarohy
2 vejce (velká)
3 lžíce moučkového cukru
2 kapky pomerančového oleje
hrst kuliček červeného rybízu

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Sypké ingredience smíchat, zalít máslem, promíchat vidličkou, aby všechny zvlhly. Poté udusat na dno dortové formy vyložené pečicím papírem. Lehce nahnat do stran, aby se vytvořil okraj.

  2. Předpéct na 180°C, péci 10 minut a vyndat z trouby.

  3. Náplň: Ruční metličkou vymíchat tvarohy nejprve s cukrem, potom s celými vejci a opravdu JEN 2 kapkami pomerančového oleje. Nakonec lehce vmíchnout hrst (zmraženého rybízu).

  4. Náplň nalít na korpus a péct při 170°C cca hodinu (až hodinu patnáct) - střed bude stále lehce pudinkový.

  5. Vypnout troubu, otevřít ji a dortík nechat vychladnout v ní. Krájet až po úplném vychladnutí, ideálně péct večer a krájet ráno.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!