Rybí kuličky s rukolovým salátem s granátovým jablkem

Recepty, Ryby

Suroviny

170 g tresky bez kůže a bez kostí
1 drobná jarní cibulka
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce nasekané petržele
vejce na obalení
1 vrchovatá lžíce strouhanky
1 vrchovatá lžíce sezamových semínek
Salát:
dvě hrsti rukoly
2 stébla koriandru
2 lžíce uvařeného bulguru (20g suchého)
1 lžíce semínek granátového jablka
Pár plátků salátové okurky
nastrouhaná kůra z ¼ limety
2 lžičky limetové šťávy
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rybu nakrájejte na menší kousky, vložte do nožového mixéru, přidejte cibulku, sůl, pepř a petrželku a rozmixujte.

  2. Z hmoty tvarujte 5 kuliček. Kuličky pořádně upěchujte, aby z nich vytekla případná tekutina.

  3. Rozšlehejte vejce, přidejte špetku soli. Strouhanku promíchejte se semínky.

  4. Kuličky obalte ve vejci a poté v sypké směsi.

  5. Do kastrolu nebo hluboké pánve nalijte olej a do rozpáleného oleje vložte kuličky. Smažte ze všech stran dozlatova. Bude to trvat asi 5 minut.

  6. Rukolu v míse promíchejte s nasekaným koriandrem, olejem, limetovou šťávou, solí a pepřem. Rozložte na talíř, posypejte granátovým jablkem, srovnejte na salát okurku a kuličky. Posypte kůrou z limety


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!