Batátové placičky se žampionovým tofu dipem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Placičky:
300 g batátů
40 g quinoy
1 stroužek česneku
1/4 menší cibule
1/4 lžičky drceného kmínu
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej na opečení placek
Dip:
100 g bílého tofu
1 jarní cibulka
50 g žampionů
tymián
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Batáty nakrájejte na menší kusy a uvařte v osolené vodě do měkka. Uvařte quinoou.

  2. Cibuli nakrájejte najemno, česnek nastrouhejte najemno.

  3. Rozšťouchejte batáty a smíchejte s quinoou. Přimíchejte cibuli, česnek, kmín, sůl a pepř. Z hmoty utvořte 6 placek. Placky vložte do lednice ztuhnout asi 30 minut.

  4. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Placky opékejte z obou stran dozlatova.

  5. Připravte dip. Olivový olej rozehřejte v kastrůlku. Přidejte nadrobno nakrájenou cibulku a žampiony. Restujeasi 2 minuty.

  6. Přidejte tofu, sůl a pepř a tymián podle chuti. Lehce podlijte a duste doměkka. Když se tekutina téměř vypaří, rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!