Celozrnné košíčky s ricottovou náplní s jablky a ořechy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
160 g hladké celozrnné špaldové mouky
½ čajové lžičky kypřícího prášku do pečiva
20 g třtinového cukru
½ rozšlehaného vejce
35 g másla
50 ml mléka
Náplň:
170 g ricotty
30 g umletých ořechů
½ vejce
30 g medu
Na dokončení:
malá jablka
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vložte suroviny na těsto kromě mléka a vypracujte prsty drobenku. Přilijte mléko a vypracujte pružné těsto.

  2. Těstem vyložte 5 formiček na pečení koláčků o průměru 9 cm. Vložte formičky do lednice na 15 minut.

  3. V misce smíchejte ricottu, ořechy, vejce a med. Jablka nakrájejte na tenké klínky.

  4. Troubu předehřejte na 180 ⁰C.

  5. Vyndejte formičky z lednice a do každé rozprostřete krém. Navrch poskládejte jablka do tvaru kytičky. Posypejte lehce skořicí.

  6. Vložte do trouby a pečte 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!