Trojúhelníky s česnekem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 ml mléka
100 ml oleje
1 lžička cukru
2 lžičky soli
750 g hladké mouky
4 lžičky sušeného droždí nebo 42 g čerstvého droždí
Nádivka:
125 g změklého másla
sůl dle chuti
12-14 prolisovaných stroužků česneku
můžeme dát 3 žloutky (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, které rozválíme, potřeme nádivkou a posypeme Vegetou, kořením nebo semínky.

  2. Zavineme jako závin a potřeme zbylou nádivkou.

  3. Na plechu rozkrájíme na šikmo na trojúhelníky pomocí rádýlka nebo zoubkatého nože (necháme vedle sebe, neoddělujeme) a necháme ještě asi 30 minut dokynout.

  4. Pečeme při 180°C asi 30 minut. Fantazii se meze nekladou, dá se plnit sýrem, salámem apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!