Žebírka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kg vepřových žeber na pečení
2 PL medu
pomeranč
2 PL hořčice
2 PL kečupu
3 stroužky česneku
středně velká cibule
1 dl vína
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. V menším hrnci smícháme med, hořčici, kečup, šťávu z jednoho pomeranče, prolisovaný česnek a na jemno nastrouhanou cibuli a víno, krátce provaříme.

  2. Žebra dostatečně osolíme a opepříme a potřeme ještě teplou marinádou. Necháme cca 1-2 hodiny uležet.

  3. Přikryjeme alobalem a pečeme na 220°C cca 30 minut, potom žebra dáme pod gril, občas potřeme marinádou a dozlatova dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!