Žebírka
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 kg vepřových žeber na pečení
- 2 PL medu
- pomeranč
- 2 PL hořčice
- 2 PL kečupu
- 3 stroužky česneku
- středně velká cibule
- 1 dl vína
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup Žebírka
Postup přípravy receptu
-
V menším hrnci smícháme med, hořčici, kečup, šťávu z jednoho pomeranče, prolisovaný česnek a na jemno nastrouhanou cibuli a víno, krátce provaříme.
Žebra dostatečně osolíme a opepříme a potřeme ještě teplou marinádou. Necháme cca 1-2 hodiny uležet.
Přikryjeme alobalem a pečeme na 220°C cca 30 minut, potom žebra dáme pod gril, občas potřeme marinádou a dozlatova dopečeme.