Maďarský guláš z hovězího masa

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího masa kližka
4 cibule
2 polévkové lžíce sádla (olej)
3 polévkové lžíce papriky maďarské
trochu kmínu
česnek dle chuti
sůl
pepř
beraní rohy sterilované
150 g rajčat
1 polévková lžíce rajského protlaku
chilli dle chuti
Masox
hladká mouka
voda na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso omyjeme, pokrájíme na větší kostky, cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky.

  2. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, nebo olej a osmahneme cibulku do tmava.

  3. Přidáme maso, koření a osmahneme, podlijeme vodou, přidáme masox.

  4. Dusíme cca 10-15 minut. vKdyž je maso měkké a cibule rozvařená, přidáme protlak, pokrájená rajčata, beraní rohy, zahustíme, podlejeme vodou dle potřeby a prováříme cca 12 minut.

  5. Ochutíme solí, pepřem, česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!