Třešňová bublanina se zakysanou smetanou

Recepty, Moučníky

Suroviny

220 g zakysané smetany
5 vajec
100 g cukru Demerara
150 ml oleje
10 lžic mléka
1 vanilkový pudink (prášek)
300 g polohrubé mouky
1 KL prášku do pečiva
cca 0,5 kg vypeckovaných třešní
vanilkový cukr (není nutný)
olej a polohrubá mouka na vymazání a vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s cukrem a postupně přidáme olej, mléko, zakysanou smetanu a nakonec pudinkový prášek a mouku s kypřícím práškem. Vymícháme hladké těsto. Pokud se nám zdá hodně husté, můžeme přidat pár lžic mléka.

  2. Plech vymažeme olejem a vysypeme moukou.

  3. Těsto vlijeme na plech, uhladíme a posypeme třešněmi. Můžeme posypat vanilkovým cukrem.

  4. Pečeme na cca 180 stupňů cca 40 minut, řiďte se svou troubou.

  5. Pokud se nám zdá bublanina i po upečení příliš světlá, můžeme na posleních pár minut stupně zvýšit, pěkně se vybarví.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!