Treska s kuskusem

Recepty, Ryby

Suroviny

4 vejce
2 šálky sterilovaného hrášku
1 lžíce rostlinného oleje
1 cibule jemně nasekaná
1 stroužek česneku drcený
2 lžičky kari Madras
250 g kuskusu
150 g filet z tresky bez kůže
2 lžíce hladké mouky
1/3 šálku nasekané šalvěje
3 klínky citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Vejce v menším hrnci uvařte na tvrdo (6–7 minut).

  2. Mezitím na rozehřátém oleji osmažíme pokrájenou cibuli (cca 5 minut), přidejte rozmačkaný česnek a kari a vařte za stálého míchání po dobu 1 minuty, nebo dokud nezačne karí vonět. Pak ho zalijeme vařící vodou (asi 1/4 litru) a ještě několik minut povaříme.

  3. Na vedlejší pánvičce na oleji osmažíme na větší nudličky pokrájená filátka z tresky, posolená a obalená v hladké mouce.

  4. Mezitím připravíme kuskus. Přidáme ho do směsi vody, cibule s hráškem (kukuřicí) a šalvějí. Promícháme a postupně doléváme vařící vodou, až je kuskus přiměřeně hustý a měkký.

  5. Na talíř dáme vařená vejce, překrájené na srpečky, ozdobíme klíny z citrónů, doprostřed dáme kuskus a na něj nudličky z tresky. Jako příloha je dobrý dýňový kompot nebo ještě lépe mangové čatní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!