Rebarborovo- tvarohové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 ml smetany 12°
200 ml zakysané smetany
150 ml oleje
4 vejce
200 g cukru písek
350 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
5 velkých stvolů rebarbory
250 g měkkého tvarohu
1 vanilkový pudink
1 vejce
1 vanilkový cukr
cukr krystal podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na cca 3 mm tenké plátky, trochu osladíme a necháme v misce cca 10 minut pustit šťávu. Poté rebarboru scedíme, šťávu smícháme s tvarohem, vejcem, cukry a pudinkem.

  2. Smetanu, zakysanou smetanu, olej, vejce a cukr vyšleháme do hladkého krému, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nalijeme na olejem vystříkaný plech (příp. vymazaný a vysypaný moukou).

  3. Na těsto lžící klademe hromádky ochuceného tvarohu. Nakonec posypeme vše kousky rebarbory a vše poprášíme hrstí cukru krystal (při pečení lehce zkaramelizuje).

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!