Krůtí plátky na rozmarýnu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 krůtí prsa plátky
1 palička česneku
4 větvičky čerstvého rozmarýnu
250 ml bujónu nebo vývaru
200 ml bílého vína
pepř
sůl
2 lžíce hladké mouky
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa osolíme, opepříme a vložíme do mísy.

  2. Rozehřejeme asi 2 lžíce másla, ke kterému jsme přidali snítky rozmarýnu a plátky ze třech stroužků česneku.

  3. Necháme rozvonět a odstavíme.

  4. Prochladlé máslo nalijeme k masu, dobře promícháme a necháme marinovat, nejlépe přes noc.

  5. Druhý den rozpálíme pánev, maso prudce opečeme z obou stran a i s výpekem přendáme do pekáčku.

  6. Zalijeme horkým vývarem, přidáme zbylý neoloupaný česnek a ještě trochu rozmarýnu, přikryjeme a vložíme do trouby, vyhřáté na 200°C asi na 45 minut, posledních deset minut odkryté. Podle potřeby podléváme horkým vývarem.

  7. Maso vyndáme a udržujeme teplé.

  8. Výpek vysmahneme na tuk, zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a zalijeme zbývajícím vývarem a vínem, případně ještě trochou vody. Prováříme na mírné teplotě asi 20 minut, dochutíme solí a poté šťávu přecedíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!