Treska na barevné zelenině

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety tresky (320 g)
1 střední mrkev
bílá část malého pórku
hrst hrášku
2 růžičky květáku
2 stonky červeného mangoldu
barevný pepř
sůl
zeleninový vývar
1/2 citronu
přepuštěné máslo (nebo olej)

Postup přípravy receptu

  1. Filety tresky můžeme použít i mražené, předem rozmrzlé a osušené. Čerstvé očistíme, opláchneme a osušíme. Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, posypeme nadrceným barevným pepřem a necháme rozležet, než připravíme zeleninu.

  2. Očištěnou mrkev a pórek nakrájíme na kolečka, stonky mangoldu (není nutný) na špalíčky, květák rozebereme na maličké růžičky, hrášek propláchneme a necháme okapat.

  3. Mrkev a květák dáme do hluboké pánve nebo menšího kastrůlku, podlijeme zeleninovým vývarem asi 200 ml, přivedeme k varu a necháme dusit 10 minut na mírné teplotě. Přidáme hrášek a pórek a ještě 3-4 minuty podusíme. Zelenina by měla být na skus.

  4. Porce tresky osolíme a prudce opečeme z obou stran na 1 lžíci přepuštěného másla, vyndáme na talíře. Do pánve dáme ještě 1 lžíci másla, osmahneme zlehka špalíčky mangoldu a smícháme je s dušenou zeleninou, kterou obložíme rybu na talíři. Podáváme s vařeným bramborem, pokapaným rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!